Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Κουφονήσια

http://www.stroumfaki.org/2016/04/blog-post_57.html

Κουφονήσια ένας παράδεισος πάνω στη γη! Χρυσαφένια άμμος, διάφανα νερά και κεφάτοι κάτοικοι

by DNSUnlockerX


Ένα κομμάτι του επίγειου παραδείσου βρίσκεται καλά «κρυμμένο» στα Κουφονήσια. Οι αγχώδεις ρυθμοί και ο θόρυβος του έξω κόσμου δεν φτάνουν σ” αυτή τη μικρή γωνιά του Αιγαίου, που έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Κουφονήσια είναι τα νησιά Πάνω και Κάτω Κουφονήσι, που ανήκουν στις Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες και, όπως φαίνεται, έχουν πάντα τα κέφια τους. Απάνεμες ακρογιαλιές με χρυσαφένια άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, μικρές φυσικές πισίνες, θαλασσινές σπηλιές – καταφύγια για δυο, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά προσφέρονται με αφθονία στους επισκέπτες.

Κατά μία εκδοχή, το όνομα οφείλεται στο ήρεμο λιμάνι που σχηματίζει ο κόλπος μεταξύ των δύο νησιών και του Γλαρονησιού (κουφός λιμήν: απάνεμο λιμάνι). Το Πάνω Κουφονήσι (ή απλώς Κουφονήσι), με έκταση μόλις 3,5 Τ.χλμ. και 447 κατοίκους, είναι το μικρότερο αλλά και το πιο πυκνοκατοικημένο νησί των Κυκλάδων. Το Κάτω Κουφονήσι έχει έκταση 4,3 τ.χλμ και μετρημένους στα δάχτυλα μόνιμους κατοίκους, αφού οι ντόπιοι το χρησιμοποιούν περισσότερο τα καλοκαίρια ως εξοχική κατοικία!

«Το νησί έχει 2.200 κλίνες για να καλύψει τις ανάγκες των επισκεπτών του. Τον Αύγουστο, φτάνουμε στα 3.500 άτομα καθώς γεμίζουν τα σπίτια των ντόπιων από φιλοξενούμενους. Εμείς εδώ ζούμε σε άλλους ρυθμούς, πιο χαλαρούς, δεν μας αγγίζει τίποτα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίων, Αντώνης Κωβαίος.

...................................

Lamprini T.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...