Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Αλκιβιάδης-Άρτσι Καλοκαιρινός-Archie Kalokerinos (1927-2012)





Τον γνωρίζετε;
Αλκιβιάδης-Άρτσι Καλοκαιρινός-Archie Kalokerinos (1927-2012)
Γεννήθηκε σαν σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου.

«Έλληνας του Αιώνα» ανακηρύχθηκε από εφημερίδα της Αυστραλίας το 2.000.
«Καθώς περνούν τα χρόνια, διαπιστώνω, ότι έχω την τάση να επιστρέφω όλο και πιο πολύ στις ελληνικές ρίζες μου. Θέλω όλο και περισσότερο να είμαι κοντά σε Έλληνες. Η ελληνική καταγωγή μου ήταν πάντοτε το φως, που με καθοδηγούσε στο σκοτάδι της άγνοιας», είχε πει λίγο πριν πεθάνει.

Γεννήθηκε στο Γκλέιν Ίνες της Νέας Νότιας Ουαλίας. Οι γονείς τους κατάγονταν από τα Κύθηρα. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και έχει γράψει τέσσερα βιβλία.
Το πλήρες όνομα του είναι Archivides αλλά ο ληξίαρχος του Glen Innes στην Αυστραλία τα έκανε θάλασσα όταν κλήθηκε να αντιγράψει το όνομα Alcibiades… που του έδωσαν οι γονείς του.
Κατά την περίοδο 1975-1967 εργάστηκε στην εξόρυξη οπάλιου στο Κούπερ Πίντι, μαζί με άλλους Έλληνες. Εκεί είδε και το δράμα των ιθαγενών σε όλο του το μεγαλείο και έτσι από το 1976 έως το 1982 απασχολήθηκε αποκλειστικά στην Ιατρική Υπηρεσία των Αβορίγινων.

Το βιβλίο του -που ο τίτλος του στα ελληνικά είναι ”Κάθε Δεύτερο Παιδί” αναφέρει όσα ανακάλυψε στις έρευνές του κοντά στους Αβοριγίνες της Αυστραλίας.
«Χιλιάδες βρέφη πεθαίνουν πρόωρα. Το βιβλίο αυτό εξηγεί, ότι ο θάνατός τους οφείλεται στην αποβιταμίνωση και, κυρίως, στην έλλειψη της βιταμίνης C. Η ανακάλυψη του Άρτσι Καλοκαιρινού αποτελεί τεράστια προσφορά στην παγκόσμια υγεία. Κάθε δεύτερο παιδί των ιθαγενών ήταν καταδικασμένο σε θάνατο έως ότου εμφανίστηκε ένας γιατρός, με ανοικτά μάτια, που άνοιξε τα μάτια και τους εγκέφαλους των συναδέλφων του».
Το υψηλό ποσοστό θνησιμότητας οφειλόταν στην έλλειψη βιταμίνης C. Από εκείνη τη στιγμή αμέτρητες φορές βρήκε βρέφη και παιδιά έτοιμα να πεθάνουν. Τους έκανε μια ένεση με βιταμίνη C και τα παιδιά ανάρρωναν!
Ένας, πραγματικά πρωτοπόρος, γιατρός, ο Δρ Κακολαιρινός, πήγε επί τόπου, ασχολήθηκε με το φαινόμενο και έκανε μια ανακάλυψη, η οποία θα εκτιμηθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον”.

Στην αυτοβιογραφία του με τίτλο ”Ένας Επαναστάτης Γιατρός” ο Καλοκαιρινός σημείωνε ότι αντλούσε δυνάμεις από τη σύζυγό του, Κάθριν, και τα παιδιά του, Χέλεν και Πίτερ, τους γονείς του, συγγενείς και μέλη της ελληνικής παροικίας (τους οποίους αναφέρει ονομαστικά) και από τους Αβορίγινες.


ΠΗΓΗ!! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1150834761657533&set=a.406300046111012.91103.100001930602182&type=3&theater

.......................

Να μαθαίνουμε...

Lamprini T.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...