Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στη Θεσσαλονίκη



Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στη Θεσσαλονίκη

22.6.2017
Η  έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας της κλάσης 470, της κορυφαίας διεθνούς διοργάνωσης που θα φιολοξενήσει η Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 7 μέχρι και τις 15 Ιουλίου με διοργανωτή το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης. 

Οι αγώνες αναμένεται να είναι συναρπαστικοί με πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού καθώς ήδη οι συμμετοχές πληρωμάτων ανδρών και γυναικών απ όλο τον κόσμο έφτασαν μέχρι στιγμής τις 141 κάτι που σημαίνει 282 αθλητές και αθλήτριες. Ανάμεσα τους Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι πρωταθλητές και κορυφαία ονόματα της κατηγορίας.

Στους άνδρες θα δώσουν μεταξύ άλλων σπουδαίων αθλητών το παρών, οι ασημένιοι Ολυμπιονίκες  του Ρίο οι Αυστραλοί Mathew Belcher & Will Ryan, οι δικοί μας χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο Τάκης Μάντης & Παύλος Καγιαλής καθώς και οι 4οι Ολυμπιονίκες των τελευταίων Ολυμπιακών αγώνων, οι Αμερικανοί Stuart Mcnay & David Hughes. Επίσης ξεχωρίζει άλλη μια Ελληνική παρουσία αυτή των Βασίλη Παπουτσόγλου & Ιωάννη Ορφανού του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά.

Στις γυναίκες μεταξύ πολλών άλλων κορυφαίων πληρωμάτων ξεχωρίζει η παρουσία της Βρετανίας με πλήρωμα την χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο Hannah Mills & την Eilidh Mcintyre, ενώ ξεχωριστή είναι και η παρουσία των δύο Ελληνίδων παγκόσμιων πρωταθλητριών στην κατηγορία νεανίδων, της Μαρίας Μπόζη & της Ραφαηλίνας Κλωναρίδου. Οι δύο  αθλήτριες του διοργανωτή Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης έχουν στην κατοχή τους  ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμια πρωταθλήματα, χάλκινο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και παράλληλα έχουν κατακτήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών το 2016.

Στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα απο Ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν συνολικά 15 πληρώματα (12 ανδρών και 3 γυναικών) με 30 αθλητές και αθλήτριες.

Η Γενική Συνέλευση της κλάσης 470 στις 8 Ιουλίου

Στο μεταξύ το Σάββατο 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, η Γενική Συνέλευση της κλάσης 470.

Κάθε χρόνο, η παγκόσμια κλάση 470 διοργανώνει τη Γενική της Συνέλευση παράλληλα με τους αγώνες και συνήθως γίνεται κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος 470 ή κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της ISAF. Όλες οι εθνικές ομοσπονδίες και ενώσεις 470 καθώς και μεμονωμένα μέλη μπορούν να παρευρεθούν στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, αλλά μόνο τα μόνιμα μέλη έχουν δικαίωμα ψήφου είτε με την παρουσία τους είτε με πληρεξούσιο, εάν δεν είναι σε θέση να παρευρεθούν.

Εκτός από τα συνήθη θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα μέλη μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις στη Γενική Συυνέλευση για τα θέματα που θα συζητηθούν ενώ λαμβάνονται επίσης υπόψη προτάσεις που τυχόν θα υποβληθούν και αφορούν τη διοργάνωση μελλοντικών πρωταθλημάτων.

Mέγας Χορηγός - Χορηγός Τίτλου της διοργάνωσης είναι η ΥΑΜΑΗΑ. Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. είναι η επίσημη αποκλειστική διανομέας όλων των προϊόντων της YAMAHA MOTOR Co. Ltd. σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία και της PORSCHE AG στην Ελλάδα. Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. στηρίζει τα τελευταία τρία έτη τους χάλκινους Ολυμπιονίκες του Ρίο, Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή και πολύ πρόσφατα τους Βασίλη Παπουτσόγλου και Γιάννη Ορφανό.

Κύριος χορηγός είναι η La Roche-Posay με τη σειρά ANTHELIOS την καλύτερη αντηλιακή προστασία για το ευαίσθητο δέρμα κάτω από τον ήλιο. Η ANTHELIOS προσφέρει δερματολογικά ελεγμένες συνθέσεις υψηλής ασφάλειας και καινοτόμες υφές προσαρμοσμένες σε κάθε τύπο δέρματος. Ειδικά οι ιστιοπλόοι που εκτίθενται για πολλές ώρες στον ήλιο κάνοντας το άθλημα που αγαπούν, χρειάζονται βέλτιστη προστασία από την ακτινοβολία UVB/UVA και στην ANTHELIOS είναι 2 φορές πιο υψηλή από τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης η La Roche-Posay είναι υποστηρικτής των κορυφαίων ιστιοπλόων της κλάσης «470» και χάλκινων Ολυμπιονικών του Ρίο, Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή".

Παράλληλα χορηγοί είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE που θα συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους των αγώνων αποδεικνύοντας τη στήριξη της, στο ναυταθλητισμό καθώς και η εταιρία εφαρμογών και υπηρεσιών πληροφορικής Softworks.

Υποστηρικτές του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Καλαμαριάς η ασφαλιστική εταιρία INTERLIFE, η Atalanta Marine, η εταρία προγραμματισμού και δικτύων τεχνολογίας ORACLE , το Metropolitan Hotel και η εταιρία κατασκευής άλμπουρων SUPER SPARS.








http://www.enalionoffshore.gr/single-post/2017/06/22/%CE%A0%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%90%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7

Lamprini T.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...