Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Γεώργιος Γιαννάκης βραβεύτηκε με την επιβλητική έδρα McKnight Presidential Endowed Chair



ΠΗΓΗ!!! http://www.ellines.com/good-news/29839-ellinas-epistimonas-timithike-me-simantiko-brabeio/

Έλληνας επιστήμονας τιμήθηκε με σημαντικό βραβείο

Έλληνας επιστήμονας τιμήθηκε με σημαντικό βραβείο

Ο καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, Γεώργιος Γιαννάκης βραβεύτηκε με την επιβλητική έδρα McKnight Presidential Endowed Chair από τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Eric Kaler. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα βραβεία της συγκεκριμένης σχολής. Ο καθηγητής Γιαννάκης, ο οποίος είναι επίσης Διευθυντής του Ψηφιακού Κέντρου Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου, είναι μόλις ο τρίτος καθηγητής στο Κολέγιο της Επιστήμης και Μηχανικής του Πανεπιστημίου που λαμβάνει τη συγκεκριμένη την τιμή.


Η συγκεκριμένη έδρα αναγνωρίζει τη συνεισφορά των σημαντικών καθηγητών πανεπιστημίου που έχουν διακριθεί και ξεχωρίσει με την έρευνα τους και την προαγωγή της εκπαίδευσης και της προσφοράς στην κοινωνία.


Ο Γιαννάκης έχει συγγράψει επτά βιβλία και πολλά κεφάλαια βιβλίων. Κατέχει 28 διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε ασύρματες τεχνολογίες, πολλά που σχετίζονται με το πρότυπο 4G LTE.


Ο Γεώργιος Β. Γιαννάκης (ΚΛΙΚ στο όνομα, και θα βρείτε πληροφορίες για τον κ. Καθηγητή)   είναι Επίτιμος Καθηγητής στις Ασύρματες Τηλεπικοινωνίες και Διευθυντής του Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Σύμφωνα με τη λίστα της Thomson Reuters με τους πιο σημαντικούς επιστήμονες (με μεγάλη επιρροή του έργου τους), ο Γεώργιος Γιαννάκης βρίσκεται ανάμεσα σε 3.000 επιστήμονες, σαν ένας από αυτούς που έχει διακριθεί για το έργο του για το έτος 2015.


Γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1958 στην Ελλάδα, και φοίτησε στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, όπου έλαβε το πτυχίο του το 1981. Έκανε το μεταπτυχιακό του στον ίδιο κλάδο στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια το 1983, ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στα Μαθηματικά, και πάλι στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια το 1986, και τέλος ολοκλήρωσε το διδακτορικό του σαν Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, επίσης στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια το 1986.


..............

Συγχαρητήρια!! 

Lamprini T.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...