Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Activehike περπατωντασ τον "οδοντωτο"


ΠΗΓΗ: http://www.activesundays.com/odontotos.html


22 Μαρτιου

1.9K2
Τον ανεβήκαμε με τον Οδοντωτό μέσα Ιανουαρίου. Σειρά έχουν τα ποδαράκια μας...να τον κατέβουμε!!! Ο λόγος για το Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού το οποίο διασχίζει ο φημισμένος "Οδοντωτός" σιδηρόδρομος.

Έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένας μήνας από την ιδιαίτερη εξόρμησή μας στα Καλάβρυτα και τα Σπήλαια Λιμνών όπου πέρα από τα συνηθισμένα αυτή την φορά "τεμπελιάσαμε"  και χρησιμοποιώντας τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο ανεβήκαμε μέχρι τα Καλάβρυτα μέσα από την μαγευτική διαδρομή  που χαρίζει στον επισκέπτη το Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού.  Έφτασε λοιπόν η στιγμή να ζήσουμε πεζοπορικά αυτό το υπέροχο δημιούργημα της φύσης που σε συνδυασμό με το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα ανθρώπινο δημιούργημα, αυτό του Οδοντωτού, συνθέτουν το σκηνικό της επόμενής μας περιπέτειας.. Φύγαμε λοιπόν να περπατήσουμε τον Οδοντωτό...!!!
Picture
Η μέρα μας θα ξεκινήσει το πρωί από το σημείο συνάντησής μας με κατεύθυνση τα Καλάβρυτα. Αφού πρώτα επισκεφθούμε τη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, όπου βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας που είναι φτιαγμένη από κερί και μαστίχα θα κατηφορίσουμε το μονοπάτι μήκους 2χλμ περίπου μέχρι το γραφικό σταθμό της Κάτω Ζαχλωρούς και απο εκεί μέχρι το Διακοπτό ακολουθώντας τις γραμμές του Οδοντωτού σιδηρόδρομου.

Picture
Συνεχόμενες εναλλαγές σκηνικού κάνουν την διαδρομή (μέρος του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4) μαγευτική!!!
Κάθε στροφή του μονοπατιού και μια έκπληξη!!  Το ποτάμι κάνει συνέχεια αισθητή την παρουσία του πότε κάνοντας την εμφάνιση του συντροφεύοντάς σε στην πορεία σου και πότε απλά ακούγοντάς τα ορμητικά νερά του. Άλλοτε ξεδιπλώνονται μπροστά σου ασυγκράτητοι καταρράκτες, άλλοτε στοές, άλλοτε εγκαταλελειμμένα πετρόχτιστα σπιτάκια που σε γυρίζουν πίσω στο χρόνο, βράχια σμιλευμένα από το πέρασμα του χρόνου να έχουν πάρει μορφές που δε βάζει ο νους, φοβερές εναέριες γέφυρες! Και τα αμέτρητα καταπράσινα πλατάνια και αγριολούλουδα αυτή την εποχή..

Picture  Το όμορφο σκηνικό ολοκληρώνει, τι άλλο, το τραινάκι του οδοντωτού που δηλώνει και αυτό την παρουσία του πριν καν το δείς με την χαρακτηριστική κόρνα του, προειδοποιώντας τον πεζοπόρο για την παρουσία του και την ανταλλαγή χαιρετισμών και φωτογραφιών μεταξύ επιβατών και πεζοπόρων.

Η περιπέτεια αυτή συνιστάται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.



Δηλώσεις συμμετοχής με τιμή για έγκαιρη εγγραφή* μέχρι 04 Μαρτίου 2015.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 Μαρτίου 2015.


Σημείο Συνάντησης: Σταθμός Μετρό Άγιος Αντώνιος, Περιστέρι

Ώρα Συνάντησης: 06:30 (Περιστέρι)
Ώρα Αναχώρησης: 07:00
Ώρα Επιστροφής: 22:00
Απόσταση Πεζοπορίας: 16χλμ περίπου
Διάρκεια Πεζοπορίας: 5 ώρες περίπου
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Υψομετρικά Ανάβασης: ~ +60
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -864

............................................. 

Kαλή Ανάβαση!!!... 

Lamprini


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...