Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

συνταγή... τέλεια...


ΠΗΓΗ!!!  http://ingossip.gr/?q=post%2F%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%BE%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82

 Εάν θέλετε να έχετε κουλουράκια για όλες τις ώρες τώρα που νηστεύετε, δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε τα νόστιμα κουλουράκια με λάδι και απολαύστε τα   

 Κουλουράκια νηστήσιμα...
Υλικά 
 1,5 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι ρακή ή κονιάκ ή κάποιο λικέρ
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού  2 κουταλάκια μπέικιν
 1 κοφτό κουταλάκι σόδα
 Περίπου 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1,5 κουταλιά κακάο άγλυκο
1 κοφτό κουταλάκι κανέλα

Πλένουμε τα πορτοκάλια που θα χρησιμοποιήσουμε και παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό τους.     Εκτέλεση     Ανακατεύετε σε μπολ τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο να γίνουν σαν κρέμα (ας μη λιώσει η ζάχαρη). Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο διαλύετε τη σόδα (πάνω από το μπολ ανάμειξης γιατί φουσκώνει η σόδα). Προσθέτετε το ξύσμα. Βάζετε σε μια κούπα αλεύρι το μπέικιν και το προσθέτετε στο μείγμα. Προσθέτετε και το υπόλοιπα αλεύρι μία μια κούπα ώστε να μην γίνει σκληρή η ζύμη. Δεν πρέπει να κολλά στα χέρια σας αλλά να είναι μαλακή και εύπλαστη.Χωρίζετε τη ζύμη σε δυο μέρη , περίπου ίσα. Στο ένα προσθέτετε το κακάο και την κανέλα και ζυμώνετε να ενσωματωθούν. Αφήνετε τη ζύμη (και την άσπρη και την καφέ) να ξεκουραστούν για μισή ως μια ώρα. Θα είναι και λίγο πιο συμπαγής τώρα (γι αυτό δεν πρέπει να σας ξεγελάσει το αλεύρι). Πλάθετε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλετε και τα βάζετε σε ταψάκι και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς (προθερμασμένος φούρνος) για 17 ως 20 λεπτά.

.......................................................

Καλή επιτυχία!!! Καλό Πάσχα!!!

Lamprini


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...