Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Μια 39χρονη μαμά, η 3η σπρίντερ της Ελλάδας


ΠΗΓΗ!!! http://sportsfeed.gr/2016/06/19/mia-39xroni-mama-i-triti-sprinter-tis-elladas/

Ο φετινός τελικός των 100μ. στις γυναίκες δεν ήταν ένας συνηθισμένος τελικός. Μια αθλήτρια των 400μ. εμποδίων πήρε το χρυσό και μία 39χρονη αναδείχθηκε η τρίτη καλύτερη σπίντερ για το 2016 στην Ελλάδα.

Πάτρα Ελεονώρα Ρωσιάδου
rosiadou@sportsfeed.gr
Τρέχοντας σε μια τελική σειρά, όπου υπήρχε αθλήτρια γεννημένη το 1995 (18 χρόνια μικρότερη!), η Αριάδνη Δαδά έκανε την έκπληξη ολοκληρώνοντας με την τρίτη καλύτερη επίδοση (11.81) από όλες τις συμμετέχουσες στις τελικές σειρές.
Η σύζυγος και αθλήτρια του Χάρη Παπαδιά, φαίνεται πως έκανε πολύ καλά που άκουσε τον άντρα της, ακολουθώντας τον επιτυχημένο δρόμο που χάραξε ο ίδιος στα σπριντ και κέρδισε το πρώτο της πανελλήνιο μετάλλιο στο αγώνισμα. Η Δαδά έχοντας υπάρξει και ιδιοκτήτρια γυμναστηρίου ενώ ταυτόχρονα είναι και μητέρα ενός 8χρονου αγοριού, ξεκίνησε να ασχολείται με το στίβο πριν από δύο χρόνια μετά από παρότρυνση του παγκόσμιου πρωταθλητή των 60μ., συζύγου της και έφτασε σε σημείο (τυπικά) να διεκδικεί θέση στην ομάδα 4Χ100μ. που θα ταξιδέψει στο Άμστερνταμ για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. «Είμαι πολύ χαρούμενη και ευχαριστημένη από την κούρσα μου.ΑΝ και ήμουν στον όγδοο διάδρομο και δεν είχα μεγάλη επαφή με τις υπόλοιπες αθλήτριες, θεωρώ ότι ο συναγωνισμός με βοήθησε στο αποτέλεσμα» δήλωσε στοSportsfeed και συμπλήρωσε «Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον στίβο από το 2014 στην ηλικία των 36 ετών, όταν μετά από παρότρυνση του άντρα και προπονητή μου Χάρη Παπαδιά με έπεισε να φορέσω σπάικς. Παρά το γεγονός ότι είμαι επαγγελματίας γυμνάστρια και έχω ασχοληθεί με την ενόργανη και το μπαλέτο σε υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια, ενώ είχα σταματήσει τον αθλητισμό η αφορμή ήρθε μετά από μια χρονομέτρηση στα 60μ. και έναν… εξωφρενικό χρόνο πριν δύο χρόνια. Από τότε αρχίσαμε να δουλεύουμε πιο συστηματικά τα σπριντ μαζί με το Χάρη τον οποίο και θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια. Ένα ακόμα θετικό είναι πως από φέτος στον σύλλογο έχουμε και την καλή μου φίλη Γωγώ Κοκλώνη, με την οποία μοιραζόμαστε την εμπειρία του να δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο μαζί με τα παιδιά μας».
Η Δαδά που ανήκει στον ΑΟ Δρομέα Βάρης αναφέρθηκε και στο θέμα σύστασης της Εθνικής ομάδας στα 4Χ100μ. «Σχετικά με την αποστολή του Άμστερνταμ εφόσον ισχύουν τα όσα έχουν ειπωθεί πως ο σημερινός τελικός αποτελεί κριτήριο για την συγκρότηση της ομάδας, η γνώμη μου είναι πως πρόκειται για μια σοβαρή ομοσπονδία όπου σέβεται και τηρεί το λόγο της». Οι επιδόσεις της Δαδά ήταν 11.64 στον προκριματικό με +1.80 και 11.81 με -1.10 στον τελικό.

.....................
ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!
Lamprini T. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...