Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Διεθνή διάκριση του Νηπιαγωγείου μας σε φεστιβάλ ζωγραφικής.


ΠΗΓΗ!!! https://nip-rodochoriou.blogspot.gr/2016/06/blog-post.html

Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ροδοχωρίου Ν. Ημαθίας

Διεθνή διάκριση του Νηπιαγωγείου μας σε φεστιβάλ ζωγραφικής.


Το Νηπιαγωγείο Ροδοχωρίου απέσπασε Διεθνή διάκριση με τη συμμετοχή του στο  φεστιβάλ ζωγραφικής

 «Πολύχρωμος πλανήτης»

 

Στα πλαίσια της φιλίας Ρωσίας και  Ελλάδας το 2016 είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα είναι  ο χρόνος  κουλτούρας της Ελλάδας και της προβολής της στη Ρωσία. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιούνται  από κοινού εκδηλώσεις  κουλτούρας, αφιερωμένα στην φιλία δυο χωρών.
 Θεματικές του φεστιβάλ  ήταν : Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα (τοπία, έθιμα και παραδόσεις .Οι μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα.Ο κόσμος της άγριας ζωής στους μύθους της Αρχαίας Ελλάδα.Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαιότητα.Οι Θρύλοι του νυχτερινού ουρανού.

Oι μικροί  ζωγράφοι του Νηπιαγωγείου Ροδοχωρίου ζωγράφισαν  και εμπνεύστηκαν με μύθους της αρχαίας Ελλάδας και συγκεκριμένα από τους άθλους του Ηρακλή : Η Λερναία Ύδρα και το λιοντάρι της Νεμέας με την καθοδήγηση της Νηπιαγωγού  Αγγελίδου  Αικατερίνης.



Η έκθεση  πραγματοποιήθηκε τέλος Ιανουαρίου 2016 στο ΡΠΕΚ (Ρωσικό Πολιτιστικό Επιστημονικό Κέντρο)  στην Αθήνα, τα καλύτερα έργα που επιλέχτηκαν  ταξίδεψαν  στην Αγία Πετρούπολη και στη Μόσχα.

Τον Φεβρουάριο- Μάρτιο του 2016 στην Αγία Πετρούπολη πραγματοποιήθηκε  ανοιχτό διεθνής φεστιβάλ της παιδικής δημιουργικής τέχνης με θέμα <<Χρωματιστός πλανήτης >>. Το θέμα του φεστιβάλ 2016 – ” η Ελλάδα έρχεται πιο κοντά». Στο φεστιβάλ είχαν σταλθεί  τα καλύτερα έργα τα οποία επιλέχτηκαν, από το Ρωσικό κέντρο της επιστήμης και της κουλτούρας (ΡΚΕΚ) στην Αθήνα (www.rcnk.gr) Στην πρώτη έκθεση που έγινε στην Αθήνα πήραν μέρος παιδιά και σχολεία από όλη την Ελλάδα αλλά και από χώρες του εξωτερικού..
Συμμετείχαν 14 σχολεία από την Ελλάδα μαζί και το Νηπιαγωγείο Ροδοχωρίου Νάουσας ,Γέρακα(Αθήνα),Σχολείο  Ρόδιον  (Ρόδος),. Σχολεία από Κρήτη, Κατερίνη, Καβάλα, Λευκάδα,επίσης σχολείο της Αυστραλίας σχολεία από τη Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Εσθονία, και της Ρωσίας, συνολικά στο φεστιβάλ  στάλθηκαν περίπου 200 ζωγραφιές των παιδιών ηλικίας από 3 ετών έως 15.



Τα έργα που προβλήθηκαν στην έκθεση της αγίας Πετρούπολης , μπορείτε να τα δείτε στην ομάδα του φεστιβάλ: http://vk.com/multicolor_planet.       http://vk.com/album-62341811_230996672
Παράλληλα με την ρωσική έκθεση ,στο Χολ του ΡΚΕΚ , παρουσιαστήκαν και μέρος των έργων του διεθνούς φεστιβάλ. 
  Επίσης συμμετείχαν μαθητές του σχολείου της πρεσβείας ΡΟ( Ρωσικής ομοσπονδίας) στην Ελλάδα. Στα πλαίσια της διασταύρωσης της χρόνιας της Ρωσίας και της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στο ΡΚΕΚ συνέδριο <<περί  ιστορίας και κουλτούρας  επικοινωνίας της Ρωσίας  και Ελλάδας>>.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν  Έλληνες εμπειρογνώμονες ,ιστορικοί ,καθηγητές ,μαθητές του πανεπιστημίου και δημοσιογράφοι της Ελλάδος Έγινε επιβράβευση  των σχολείων ,τα οποία πήραν μέρος στο διεθνή φεστιβάλ της παιδικής δημιουργικής τέχνης.
Στο τελικό στάδιο πραγματοποιήθηκε  μια έκθεση με παιδικά έργα  με θέμα << η Ελλάδα έρχεται πιο κοντά >> στον εκθεσιακό χώρο <<Λίστοκ>> στη  Μόσχα (www.listok-gallery.ru). Στην έκθεση παρουσιάστηκαν έργα των σχολείων ,τα οποία πήραν μέρος  στης  εκδηλώσεις της αγίας Πετρούπολης και Αθήνας.
Η έκθεση της Μόσχας  ξεκίνησε  στις 20 Μαΐου 2016.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας που εκπροσώπησαν την Ελλάδα και διακρίθηκαν  στο Διεθνή αυτόν διαγωνισμό. Για τη συμμετοχή τους την προσπάθεια τους στην δημιουργία αυτής της υπέροχης και θαυμάσιας καλλιτεχνικής  έκθεσης. Οι μαθητές των οποίων τα έργα διακρίθηκαν και ταξίδεψαν μετά την Αθήνα στην Αγ.Πετρούπολη και στη Μόσχα είναι οι : Κιαγχίδης Νικόλας, Μέτα Φλορίντα, Ευθυμιάδης Ισάακ  από το Νηπιαγωγείο Ροδοχωρίου.


Τα έργα που διακρίθηκαν και συμμετείχαν και στις τρεις εκθέσεις είναι
Παρακάτω

Έργο της Φλορίντας Μέτα 5 ετών







Έργο του Νικόλα Κιαγχίδη 5 ετών 




Έργο του Ισάακ Αθανασιάδη 5 ετών

Η Νηπιαγωγός Αγγελίδου Αικατερίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...