Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών


ΠΗΓΗ!! http://www.nikaia-rentis.gov.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4718%3A30&catid=2%3Auncategorised&Itemid=101

Η Κρήτη, η Μακεδονία, η Ήπειρος, οι Κυκλάδες,  η Θράκη, η Ικαρία, ο Πόντος κι η Μικρά Ασία, «επισκέφθηκαν» με τα χρώματα, τους ήχους, τους χορούς και τις μουσικές τους, στις 3 και 4 του μήνα το «ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ».
     …. Και το βρήκαν ντυμένο στα γιορτινά του! Φέτος έγινε 30 χρονών!
     Πάνω από 4000 θεατές παρακολούθησαν το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών σ’ ένα διήμερο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που μας ταξίδεψε σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας και παρουσίασε τη δουλειά των δασκάλων χορού, Νεκτάριου Σούτη, Χρήστου Βακράκη, Ηλέκτρας Αλεξίου, Εμμανουέλας Γεωργούση και των χορευτικών τμημάτων της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου μας.
      Τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, έγινε η επίσημη εκδήλωση για τα 30χρονα του «Κατράκειου». Ο δρόμος που οδηγεί στο θέατρο ονομάστηκε οδός «Μάνου Κατράκη», τοποθετήθηκαν οι πινακίδες, ενώ σχετική πινακίδα υπάρχει πλέον και στην είσοδο.
     Για την εκδήλωση αυτή, ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε:
     «Θεώρησα υποχρέωσή μου να αναγνωριστεί η προσφορά και η προσπάθεια του Δημάρχου που πίστεψε και πάλεψε για την κατασκευή του μεγαλύτερου σύγχρονου θεάτρου της χώρας. Ο Στέλιος Λογοθέτης, είναι αυτός που το θεμελίωσε κι αυτός που το εγκαινίασε. Η πόλη της Νίκαιας ξέρει να αναγνωρίζει και να τιμά τους ανθρώπους της! Το έχει αποδείξει στο παρελθόν και συνεχίζει να το κάνει, ξεπερνώντας πολιτικές, ιδεολογικές ή άλλες διαφορές.
     Κι αυτό με μια λέξη λέγεται… ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».

......................

Τα υπόλοιπα, στην ΠΗΓΗ! 

Lamprini T. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...