Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Σάρωσε τα μετάλλια η Τσάκωνα

http://www.dimokratianews.gr/content/63552/sarose-ta-metallia-i-tsakona



Η νεαρή αθλήτρια έκανε και πέντε πανελλήνια ρεκόρ στο ανοιχτό πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ!
Ρεπορτάζ
Θάνος Χερχελετζής
Εντονο ελληνικό χρώμα απέκτησε το ανοιχτό πρωτάθλημα κολύμβησης ατόμων με αναπηρία IDM Berlin 2016, που φιλοξενήθηκε στη Γερμανία. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία σημείωσαν 11 πανελλήνια ρεκόρ και είχαν παρουσία σε επτά τελικούς αγώνες. Σάρωσε η 16χρονη αθλήτρια από τη Θεσσαλονίκη Μαρία Τσάκωνα, αφού κατέκτησε οκτώ μετάλλια και έκανε πέντε πανελλήνια ρεκόρ.

«Δεν περίμενα τόσα μετάλλια και ρεκόρ. Προσπάθησα, έβαλα τα δυνατά μου και τελικά τα κατάφερα. Αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω και σε όλους τους νέους και τις νέες στην Ελλάδα: να προσπαθούν, να μην απογοητεύονται από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, να μην τα παρατούν, αλλά να συνεχίζουν την προσπάθεια και στο τέλος θα νικήσουν» επισημαίνει στη «δημοκρατία» η 16χρονη αθλήτρια.

«Αφιερώνω τις νίκες στην οικογένειά μου, στους προπονητές μου Γιάννη Μαχίλη και Γιάννη Καλαϊτζογλίδη και στον διατροφολόγο μου Βαγγέλη Γεωργιλά. Με βοήθησαν πολύ και οφείλω τις επιτυχίες σε αυτούς» προσθέτει η Μαρία Τσάκωνα.
Οι επιτυχίες για την έφηβη αθλήτρια δεν ήταν εύκολες, καθώς το αγωνιστικό πρόγραμμα ήταν απαιτητικό και δύσκολο. «Δήλωσα συμμετοχή σε επτά αγώνες και προκρίθηκα, με αποτέλεσμα τελικά να λάβω μέρος σε 13 αγωνίσματα. Δεν είχα χρόνο για να ξεκουραστώ. Εβαλα τα δυνατά μου και είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα» λέει χαμογελώντας.

Εξι χάλκινα
Η Μαρία απέσπασε συνολικά οκτώ μετάλλια. Συγκεκριμένα, έξι χάλκινα στο ύπτιο, στο ελεύθερο και στην πεταλούδα, ένα αργυρό (200 μ. μεικτή κολύμβηση) και ένα χρυσό στα 400 μ. ελεύθερης κολύμβησης.
Επιπλέον, σημείωσε πέντε πανελλήνια ρεκόρ σε 200 μ. ύπτιο, 100 μ. ύπτιο, 400 μ. ελεύθερη κολύμβηση, 50 μ. πεταλούδα και 200 μ. μεικτή κολύμβηση.
Πανελλήνια ρεκόρ σημείωσαν ακόμη οι Χρήστος Ταμπαξής, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Παναγιώτης Χριστάκης, Αντώνης Τσαπατάκης και Σεμιχά Ριζάογλου.
.......................
ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!
Lamprini T. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...